Sähköpöytä hankintaopas sähköpöydän hankintaan

Sähköpöytä on melko iso hankinta, joten kannattaa ennen ostopäätöstä kiinnittää huomioita näihin asioihin, jotta sähköpöytä palvelee tarvettasi vuosia eteenpäin. Sähköpöytä vaihtoehtoja on nykyää paljon. Tämän oppaan tarkoitus on opastaa löytämään sopivin sähköpöytä ratkaisu.

Sähköpöytä jalat ja kansilevy

Ensimmäisenä kannattaa miettiä, että minkä kokoisen sähköpöydän tarvitsee. Nykyään avokonttoreissa on yleisesti käytössä suorakaiteen muotoisen esim. 160 cm x 80 cm kokoiset kansilevyt. Sen kokoiseen kansilevyyn sopii kaksijalkainen runko. Kansilevyjä on yleisesti saatavilla 140 – 180 cm levyisenä ja 80 cm on yleensä vakio syvyysmitta.

Sähköpöytä 2-jalkainen Mittatilauskansilevyjä asiakkaan mittojen ja väritoiveiden mukaan toimittaa mm. Pauner oy, josta mittatilauskansilevyn tilaaminen on helppoa. Riittää, kun vain lähetät sähköpostitse kauppa (at) pauner.fi osoitteeseen mitat ja luonnoskuvan millaisen kansilevyn haluat ja toivevärisi, niin saat tarjouksen. Luonnollisesti mittatilaustyönä valmistettavilla kansilevyillä hintaa on enemmän kuin suurissa massatuotantoerissä varastotuotteeksi valmistetuilla vakiomittaisilla kansilevyillä.
Kulmamalliseen 120 x 180 cm kokoiseen kansilevyyn sopii kaksijalkainen 2JK runko, jossa rungon toisessa päässä on isompi 83 cm syvyyssuunnassa oleva lattiaa vasten oleva jalkavaste. Sähköpöytä kulma 2JK

Jos haluaa isomman kulmamallisen kansilevyn, niin silloin yleensä tarvitaan kolmijalkainen sähköpöytärunko. Sähköpöytä kulmamalli kolmijalkainen runko varustetaan useimmiten 180 cm x 180 cm kokoisella kansilevyllä, jolloin on ns. kulmamallisähköpöytä. Toki mittatilaustyönä voidaan tehdä jopa 240 cm pituinen kansilevy, tosin jatkossauma pitää tehdä niin isoon levyyn. Tällöin runkoon toimitetaan normaalia pidemmillä runkoputkilla.

Sähköpöytä kulma mallinen

Pieneen tilaan esim. kotitoimistoon sopii hyvin yksijalkaisella rungolla varustettu pieni sähkötyöpöytä, johon sopii esim. 80 x 60 cm tai 100 x 70 cm kokoinen kansilevy. Tämä pieni sähköpöytä voidaan varustaa myös pyörillä, jolloin sitä on helppo liikutella. Lisävarusteena on saatavilla myös akku, jolloin ei tarvitse pitää sähköjohtoa liitettynä.

Pieni sähköpötyä yksijalkainen

Sähköpöytä jalat voit ostaa myös ilman kansilevyä, jolloin voit säilyttää nykyisen pöytäsi kansilevyn ja vain vaihtaa tavallisten pöytäjalkojen tilalle sähköpöytä rungon. Edellytys on, että kansilevy on tasainen. Jos käytössä on ns. alaslaskettu monitoritaso, niin se pitää lukita esim. reikälevyraudalla samalle tasolle muun kansilevyn kanssa. Kansilevy kiinnitetään sähköpöytärunkoon porautuvilla puuruuveilla ja työkaluksi riittää ruuviväännin akkuporakone.

Sähköpöytä jalat Sähköpöytä ja käyttäjän pituus:
Sähköpöytä jaloissa on eroa korkeussäätövarassa. Kun käyttäjän pituus on alle 186 cm, niin silloin sopiva korkeussäätövara vakiosäätövaralla olevissa Pauner sähköpöytärungoissa, joissa korkeuden säätövara on 70,5 cm – 120,5 cm, mitattuna 2,5 cm paksun kansilevyn yläreunasta. Kun käyttäjän pituus on yli 186 cm, niin silloin kannattaa ottaa pidemmällä korkeussäätövaralla olevat Pauner sähköpöytämoottorit, joissa korkeudensäätövara on 62 – 126 cm pöytälevyn yläreunasta mitattuna. Sähköpöytä säätö seisomapöytä

Sähkötyöpöydän moottoreiden nostovoima:


Erittäin tärkeä asia sähköpöytä hankinnassa on valita sellaiset moottorit, joissa on hyvä nostovoima. Kaikkein heikoimmat kaksijalkaiset sähköpöydät on varustettu vain yhdellä moottorilla, jossa on pieni nostovoima. Heikon nostovoiman pöydässä saattaa tulla ongelmia toimivuudessa. Pauner sähköpöytärungoissa on jokaisessa jalassa karamoottori, joissa on hyvä 81 kg nostovoima. Eli kaksijalkaisessa on 162 kg nostovoima ja kolmijalkaisessa 243 kg nostovoima. Markkinoilla on myös sähköpöytiä, joissa on huomattavasti pienempi nostovoima. Tärkeää on huomioida myös se, että ilmoitettu maksiminostovoima tarkoittaa nostovoimaa tasaisella massalla. Jos pöydän toisessa päässä on jotain painavampaa, niin saattaa tulla vastaan nostovoiman loppuminen jo kevyemmälläkin painolla. Siksi kannattaa valita hyvällä nostovoimalla varustettu Pauner sähköpöytärunko.

Sähköpöydän takuuaika:

Takuu on myös erittäin tärkeä asia. Pauner sähköpöytärungoissa on viiden vuoden takuu. Tärkeää on myös, että saat tarvittaessa myyjältä opastusta, jos tulee kysymyksiä sähköpöydän käytössä. Paunerilta saa tarvittaessa opastusta puhelimitse 24/7.

Tilaa tai kysy lisätietoa!

Puh. 040 761 4667 email pauner(at)pauner.fi

 

>> Sähköpöytä lisätietoa Pauner sivulla

sähköpöytä jalat kulma